De politie Rotterdam houdt een aangekondigde demonstratie in de gaten van Turken die willen protesteren tegen de opvang van Turkse kinderen bij Nederlandse homoseksuele pleeggezinnen. 

Op een Facebook-pagina geven duizenden mensen aan op donderdag te komen demonstreren bij de Islamitische Universiteit in Rotterdam.

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan brengt daar dan een bezoek. In Turkije zelf is ook ophef over opvang bij homostellen hier.

Geert Wilders van de PVV zei zaterdag dat hij niet voor het verbieden van demonstraties is, maar dat dit in feite een demonstratie tegen Nederland wordt.

De Turken die eraan meedoen falen in hun integratie, vindt Wilders: ''Als ze massaal tegen Nederland en onze wetten, normen en waarden demonstreren, kunnen ze beter massaal het land uit richting Turkije gaan.''

Asscher

Bemoeienis van Turkije met de 9-jarige Yunus, het jongetje van Turkse afkomst dat in Nederland bij lesbische pleegouders woont, is ''volstrekt ongepast", vond vicepremier Lodewijk Asscher vrijdag.

VVD-Tweede Kamerlid Mark Verheijen en D66-Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg hadden zaterdagochtend in het programma Tros Kamerbreed ook ongezouten kritiek.

Volgens een woordvoerder van de politie is de demonstratie in Rotterdam niet officieel aangemeld bij de gemeente.