De voormalige vriend van de in 2009 om het leven gekomen Eline Melters uit het Limburgse Urmond heeft vrijdag RTL aansprakelijk gesteld omdat hij valselijk zou zijn beschuldigd van moord in het RTL-programma Het Zesde Zintuig.

Dat maakte zijn raadsman Joep Timmemans bekend.

De man heeft bovendien aangifte gedaan tegen de familie van Melters wegens smaad en laster, liet het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht vrijdag weten.

De aangifte volgde nadat de voormalige vriend op Facebook als moordenaar werd afgeschilderd. Hierbij werd verwezen naar het RTL-programma dat donderdag op televisie te zien was, aldus Timmermans.

Geen verdachte

Volgens politie en justitie heeft de vrouw echter zelfmoord gepleegd. Voor het OM is de voormalige vriend geen verdachte. Daarvoor is bewijs, zei een woordvoerster van het OM vrijdag. ''Dit moet ophouden.''

De man probeerde deze week de uitzending van Het Zesde Zintuig via een kort geding te voorkomen, maar slaagde hier niet in.

Bijzonder kwalijk

"Het onderzoek van politie en justitie was heel grondig en men heeft heel nauwkeurig aangegeven waarom men denkt dat het zelfmoord is", liet Timmermans donderdag weten.

"Paragnosten verrichten geen feitelijk onderzoek. Ik vind het bijzonder kwalijk dat mijn cliënt nu weer op deze manier verdacht wordt gemaakt.''