''Ik voel elke dag berouw sinds ik Stephany heb vermoord, alsof er ook in mij iets is gestorven.'' Dat schrijft Joran van der Sloot in een brief aan de Peruaanse media, meldt RTL Nieuws.

Ook schrijft Van der Sloot dat hij hoopt dat zijn straf (28 jaar cel) in hoger beroep wordt verminderd.

''Ik zit nu 3 jaar in de cel en ik ben kortgeleden 25 jaar geworden. Met mijn huidige straf zit ik nog 25 jaar in de cel. Ik wil een familie, een baan en misschien wel carrière maken. Als ik inderdaad nog 25 jaar moet zitten, kan ik die dromen vergeten.''

Van der Sloot begint zijn brief met een spijtbetuiging over de moord op Stephany Flores. Hij zegt dat hij niet precies weet hoe hij daartoe gekomen is, en dat er ook 'zeker verzachtende omstandigheden zijn'. Hij zegt niet welke dat zijn.

Van der Sloot vertelt verder dat hij in de gevangenis mediteert en therapie krijgt, omdat hij 'een beter mens' wil worden.

Veroordeeld

Van der Sloot werd begin 2012 veroordeeld tot 28 jaar cel voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores in mei 2010 in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Ook wordt hij ook nog steeds in verband gebracht met de verdwijning van de 18-jarige Amerikaanse toeriste Natalee Holloway op Aruba in 2005.

Lees de brief van Joran van der Sloot

Alles over Joran van der Sloot in ons nieuwsdossier