Een 50-jarige begeleider van voetbalclub Maasdijk is zaterdagmiddag mishandeld tijdens een voetbalwedstrijd tegen Zwaluwen uit Vlaardingen.

Dat bevestigen de voorzitters van de beide clubs tegenover NU.nl.

Rond de 55e minuut van het duel tussen Maasdijk 3 (uit de gemeente Westland) en Zwaluwen 5 uit Vlaardingen ontstond er onenigheid tussen de spelers na een overtreding. Volgens de voorzitter van Maasdijk, Martien de Zeeuw, was twee derde van de spelers op het veld aan het ''duwen en trekken'', voordat het incident plaatsvond. 

Het slachtoffer, een van de teamleiders van Maasdijk, wilde het opstootje sussen, maar kreeg daarbij enkele klappen in het gezicht. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De Zeeuw laat weten dat het naar omstandigheden goed gaat met het slachtoffer, en dat hij enkele hechtingen in het gezicht heeft gekregen.

Mogelijke dader

De politie heeft de mogelijke dader, een 22-jarige Vlaardingse speler, aangehouden.

Maandagavond wil De Zeeuw met betrokkenen en getuigen binnen zijn club praten om vast te stellen wat er precies is gebeurd, en wie er schuld hebben.

Vervolgens zullen er maatregelen worden getroffen, stelt de voorzitter. Hij benadrukt dat een opstootje altijd van twee kanten komt.

Maatregelen

De voorzitter van de club uit Vlaardingen, Hugo van Tienhoven, noemt het voorval ''verschrikkelijk en Zwaluwen-onwaardig.'' Het elftal is voorlopig geschorst.

Van Tienhoven laat in een reactie aan NU.nl weten dat er in het verleden nooit problemen zijn geweest met spelers van de club. Hij benadrukt dat de club sportiviteit en respect hoog in het vaandel draagt, en dat Zwaluwen toeziet op sportief gedrag via een speciale commissie.

Het bestuur gaat maandag met die commissie en een aantal spelers praten, om vervolgens 'passende maatregelen' nemen.

Het incident wordt ook bij de KNVB geregistreerd. Van Tienhoven: ''Morgen zal een bestuurslid daar contact mee hebben. Maar los van wat de politie en de voetbalbond doen, willen wij als club ook zelf maatregelen treffen.''