Een autowrak op de bodem van het IJ in Amsterdam heeft niets te maken met de romp van een man die eind januari in het water werd gevonden. 

Dat liet een woordvoerster van de politie donderdag weten.

De politie en de marine zochten maandag tijdens een grote zoekactie in het IJ naar lichaamsdelen die horen bij de romp. Die werden niet aangetroffen. Wel vonden marineduikers op de bodem een auto en een bestelbusje.

Het busje lieten ze liggen, maar het autowrak werd geborgen om te onderzoeken of het iets met de zaak te maken zou hebben.

Pakket

Na een tip van een voorbijganger vond de politie op 30 januari een blauw plastic pakket in het IJ waarin een lichaam zonder armen, benen en hoofd was verpakt. De politie vroeg daarna in verschillende opsporingsprogramma's op televisie aandacht voor de moordzaak. De identiteit van het slachtoffer is tot op heden niet bekend bij de politie.

De romp ligt nu voor onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut. Het kan een maand duren voordat hier meer over bekend is. De politie hoopt dan meer te weten te komen over de culturele achtergrond van het slachtoffer. Vooralsnog staat geen nieuwe zoekactie gepland in het IJ.