Alle vijf verdachten van een schokkende mishandeling in Oosterhout zijn aangehouden. 

De vijfde en laatste verdachte kon woensdagochtend worden aangehouden, maakte de politie bekend. De politie zegt niet waar dat is gebeurd.

Dat heeft de politie woensdag laten weten. Eerder dinsdag gaven vier andere verdachten zichzelf aan. Hieronder waren volgens Omroep Brabant twee 17-jarigen en een 18-jarige. De vier zijn aangehouden en zitten vast.

Schoppen

De politie toonde maandagavond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant beelden van de mishandeling in het uitgaansgebied in Oosterhout op 19 januari. Daarop is te zien hoe vijf jongens de 25-jarige man slaan en schoppen. Publiek kijkt toe en grijpt niet in.

Bekijk de video

 

Politie

De politie kreeg tientallen tips over de mishandeling binnen. Na de uitzending ontstond op internet een uitgebreide zoektocht naar de daders. De politie kreeg diverse (foute) namen door en die gingen ook op internet rond.

''We zijn tevreden dat we zo snel na het tonen van de beelden de verdachten van straat hebben kunnen halen'', reageerde een politiewoordvoerder woensdag. De politie noemt het een negatief bijeffect dat ook onschuldige jongens in verband zijn gebracht met de mishandeling. Alles afwegend was het dat wel waard, antwoordde de woordvoerder desgevraagd.

''Er is recht gedaan aan het slachtoffer. Ik kan me voorstellen dat je daar anders over denkt als je naam ten onrechte circuleert op internet maar wij hebben mensen gevraagd om óns te informeren'', aldus de politie.

Blauw oog

Het slachtoffer blijft bewusteloos met een blauw oog, tand door de lip en beschadigde neus achter op straat.

De politie heeft volgens Omroep Brabant  37 tips over de mishandeling binnengekregen. Na de uitzending ontstond op internet een uitgebreide zoektocht naar de daders. Bij de politie meldde zich maandagavond al iemand die zei dat hij op internet ten onrechte met de mishandeling in verband werd gebracht.

De politie heeft de beelden van de vier aangehouden verdachten van internet gehaald. Alleen de foto van de laatst gezochte verdachte staat nog op sites van de politie.