Het monumentale hotel De Draak in Bergen op Zoom is dinsdagavond getroffen door brand. Daarbij vielen geen gewonden.

Wel ontstond de nodige schade aan het hotel, dat oorspronkelijk stamt uit de middeleeuwen en later een aantal keren is herbouwd.

De brandweer sprak van een ''zeer grote brand'', die naar alle waarschijnlijkheid onstond in de sauna. Alle gasten, maximaal dertig, zijn ondergebracht in een andere vestiging van het hotel op de hoek van de straat. 

Om half een woensdagochtend was het vuur volgens de brand volgens de brandweer onder controle aldus Omroep Brabant.

Rook en hitte

Het duurde lang voordat de brandhaard kon worden gelokaliseerd in verband met de rook en de hitte. Omliggende panden, zoals het stadhuis, werden ontruimd.

Bezoekers van een nabijgelegen schouwburg zijn na de voorstelling die ze bezochten via de achteruitgang weggeleid van de Grote Markt.

Bewoners van vijftien woningen van een naastgelegen appartementencomplex moesten zich voorbereiden op een evacuatie, maar zij mochten uiteindelijk thuisblijven. Er is geen asbest vrijgekomen.

1397

Een wethouder die toevallig een etentje had met andere gemeentebestuurders, bracht tegenover Omroep Brabant in herinnering dat het hotel in het jaar 1397 al een brand overleefde. ''Dat zal nu weer het geval zijn.'' Hoe groot de schade aan het monumentale pand precies is, moet nog blijken. Brandweermensen waren rond 01.00 uur nog volop aan het nablussen.

Bekijk foto's op de special van NUfoto