Bij de politie is geen enkele tip binnengekomen over de advocaat die donderdag in Waalre werd beschoten, noch over de brand in zijn kantoor zondagnacht.

Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedde maandagavond aandacht aan de zaak, maar dat leverde vooralsnog niets op, laat een woordvoerder van de politie weten.

Een mogelijk verband tussen de schietpartij en de brand is nog onderwerp van onderzoek, laat de zegsman verder weten. Of de brand van zondag werd aangestoken wordt eveneens onderzocht. De politie hoopt daarover in de loop van de middag meer te kunnen zeggen.

Beschoten

De advocaat werd donderdagochtend op de Vlasrootlaan door een fietser beschoten toen hij in zijn auto zat. Het gaat om de 36-jarige advocaat Marcel Senders. Hij werd niet geraakt bij de schietpartij, maar raakte lichtgewond door glasscherven. De kantoorgenoot van de advocaat zei eerder tegen Omroep Brabant een sterk vermoeden te hebben van de identiteit van de dader, maar wilde toen niet zeggen om wie het gaat.

Volgens de regionale omroep is Senders omstreden. De advocaat zou verdachte zijn in een onderzoek naar faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. In november zou hij enkele dagen vast hebben gezeten.

Gemeentehuis

Het gemeentehuis in Waalre was in juli het doelwit van een aanslag. Inwoners wezen al snel naar bewoners van een woonwagenkamp als de mogelijke daders.

Tussen de gemeente en de bewoners van het kamp bestaat al jaren onenigheid over illegale gebouwen op het kamp. Wie achter de aanslag op het gemeentehuis zit is nog onduidelijk.