WAALRE - In een advocatenkantoor in Waalre (Noord-Brabant) heeft in de nacht van zondag op maandag brand gewoed. Advocaat Marcel S., die vorige week donderdag werd beschoten, houdt kantoor in het pand aan de Markt.

De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting en een specifieke actie tegen een van de advocaten, zei een politiewoordvoerster. Vanwege de schietpartij vorige week arriveerden agenten in kogelwerende vesten.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Over de schade kon de politie nog niets zeggen.

De 36-jarige advocaat Marcel S. is gespecialiseerd in vastgoed- en ondernemingsrecht. Hij zat in een auto in de buurt van zijn huis toen hij vorige week door een fietser werd beschoten. De advocaat werd niet geraakt, maar raakte wel lichtgewond door glasscherven.

Verdachte

Marcel S. is verdachte in een onderzoek naar faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. In november zat hij enkele dagen vast. Behalve dat S. partner is op een advocatenkantoor, zit hij ook in zaken. Zo heeft hij een incassobureau en een beleggingsmaatschappij.

Kantoorgenoot Carlo Oomes wilde maandag niet reageren op de nieuwste ontwikkelingen. Hij kon ook niks zeggen over de schade en of er maandag op het kantoor kan worden gewerkt.

Deken Henk van Dijk van de Orde van Advocaten in het arrondissement Den Bosch sprak maandag over een merkwaardige samenloop van omstandigheden, waar iedereen wel zo zijn gedachten over heeft. Hij heeft geen idee of de gebeurtenissen hebben te maken met het advocatenvak.

Bekijk beelden van de brand:

Brand in kantoor beschoten advocaat Waalre