ZEIST - De afgelopen winter is niet uitzonderlijk koud geweest.

De gemiddelde temperatuur was 3,1 graden, iets onder het gemiddelde. Het weer was wel iets aan de natte kant, en de zon scheen iets minder dan anders. Dat meldt Weeronline.nl zondag.

Opvallend waren volgens Weerplaza.nl de vele situaties met winterse neerslag. Regelmatig viel er winterse neerslag; sneeuw en ijzel veroorzaakten een aantal keer flinke gladheid op de Nederlandse wegen. Ook de vorstperiode van 13 tot 26 januari tekende deze winter.

De winter begon koud, met vorst rond Sinterklaas. Enkele dagen lager zakte het kwik zelfs tot onder de min 10 graden. Daarna steeg de temperatuur en in de laatste dagen van 2012 werden temperaturen van 10 graden boven 0 gemeten.

Den Haag

December was ruim een graad zachter dan normaal (5,0 graad tegen 3,7 normaal), januari juist ruim een graad kouder. Van 14 tot en met 25 januari bleef de temperatuur onder het vriespunt. In Den Haag viel toen 20 centimeter sneeuw in een nacht tijd.

De meteorologische winter bestaat uit de maanden december, januari en februari. Voor de laatste dagen van deze maand verwacht Weeronline.nl temperaturen van 5 graden overdag en rond het vriespunt in de nacht.

Bekijk de actuele weersvoorspellingen