TURNHOUT - Kort voordat acht jongeren begin januari een man ernstig mishandelden in het centrum van Eindhoven, was iemand de hele tijd ruzie met hen aan het zoeken. 

Dat heeft Brett S., een van de acht jongeren uit de groep, gezegd in een interview dat Pownews vrijdagavond uitzond.

De jongens waren naar een feestje in Eindhoven geweest. "We hebben aan het eind gezegd: stop daarmee."

Wie die ruziezoeker was, wilde S. niet met zoveel woorden zeggen, maar hij gaf aan: ''Ik denk dat wel algemeen bekend is over wie dat gaat. Ik wil daar geen naam op plakken."

In het interview zei S. huilend dat hij spijt heeft van de mishandeling en graag telefonisch met het slachtoffer zou willen spreken. Hij zei erg te lijden onder de ophef over de mishandeling. '' Ik slaap er zelfs niet goed door. Lukt niet meer. Omdat je beseft dat je in één minuutje tijd meer dan de helft van je leven kwijt bent, dat je alles opnieuw kan gaan doen.''

Bewakingscamera's

S. en zeven vrienden worden ervan beschuldigd op 4 januari een man ernstig te hebben mishandeld in het centrum van Eindhoven. Het slachtoffer werd meerdere keren tegen zijn hoofd getrapt. Daardoor liep hij onder meer een zware hersenschudding op.

Op 21 januari zond de politie op Omroep Brabant beelden van de mishandeling uit, die waren gemaakt door bewakingscamera's. De dag na de uitzending meldden de acht zich bij politiebureaus in België en Nederland. In de tussenliggende weken hadden de jongeren er niet met elkaar over gesproken om zich eerder aan te geven, zei S.