AMSTERDAM - Het is volgens de politie zeker dat de 13-jarige Anass uit Wassenaar door zelfmoord is omgekomen. 

De politie Haaglanden maakte woensdag bekend dat uit alle forensische onderzoeken geen aanwijzingen zijn gekomen voor een misdrijf.

Er is onder meer onderzoek gedaan op de plaats waar het lichaam van Anass donderdag werd gevonden en er is sectie op zijn lichaam verricht.

Hoewel nu volgens de politie vaststaat dat de jongen niet is vermoord, houdt ze woensdag tussen 17.00 uur en 20.00 uur nog wel een passantenonderzoek in het bos waar Anass is gevonden.

Het doel daarvan is informatie te verzamelen voor een reconstructie van wat er is gebeurd. De politie wil mensen spreken die normaal gesproken op dat tijdstip op woensdag langs het gebied komen.

De vader van de 13-jarige zei eerder dat zijn zoon geen zelfmoord heeft gepleegd.

Anass verdween woensdagavond. Hij kwam niet thuis van het rondbrengen van folders. Donderdagochtend werd zijn lichaam gevonden in het bos bij vakantiepark Duinrell.

Jeugdzorg

Eerder werd bekend dat 13-jarige Anass Aouragh onder toezicht van Bureau Jeugdzorg Haaglanden stond. Waarom de jongen onder toezicht stond, wil Bureau Jeugzorg in verband met privacybescherming niet zeggen.