Leiden eist ontruiming onderkomen motorclub

DEN HAAG - De gemeente Leiden stapt naar de rechter om het onderkomen van de motorclub Trailer Trash Travellers MC te laten ontruimen.

De van origine Haagse motorclub zou met een inval het pand op een terrein in Leiden hebben overgenomen van een andere motorclub, die het pand huurde van de gemeente. Het kort geding dient dinsdag bij de rechtbank in Den Haag.

''We willen in het kort geding aantonen dat we met degenen die daar zitten, geen huurovereenkomst hebben'', legde een woordvoerster van de gemeente uit.

Volgens haar heeft de Haagse motorclub banden met de Hells Angels, die worden gerekend tot de zogenoemde 1-procentsmotorclubs. Dat zijn clubs die zich bezig zouden houden met criminele activiteiten.

De woordvoerster zei dat de gemeente met de uitgezette motorclub Pegasus nooit problemen heeft gehad. ''Dat was een hele vriendelijke groep mannen. Zij hebben zich laten uitschrijven. Zij zijn geïntimideerd.''

Strijd

Burgemeester Henri Lenferink liet eind januari al weten de strijd met de Trailer Trash Travellers MC aan te gaan. Hij zei de manier waarop de club het clubhuis in gebruik heeft genomen niet te tolereren en dat hij alles in het werk zou stellen om ''hun verblijf daar te beëindigen''.

''Het terrein is niet aan deze club of haar leden verhuurd en motorclubs zoals deze zijn niet welkom in Leiden.''

Lees meer over:
Tip de redactie