DEVENTER - Iedereen in de wijk Deventer wijk Keizerslanden heeft weer elektriciteit. Dat meldde stroombeheerder Enexis om 2 uur 's nachts.

Door een stroomstoring die donderdagavond begon, hadden 1000 woningen geen toegang meer tot elektra. Met name de Van Hetenstraat was getroffen, een straat met voornamelijk lage flats.

De stroomuitval was het gevolg van een brand in een transformatorhuisje aan het begin van de avond. Toen monteurs na middernacht met reparatiewerkzaamheden konden beginnen, zag het ernaar uit dat de bewoners pas vrijdagmorgen weer elektriciteit zouden hebben.

Herstelwerkzaamheden

Na een brand is de schade niet direct zichtbaar en moeten we inschatten hoe lang herstelwerkzaamheden gaan duren'', aldus een woordvoerder van Enexis. ''In dit geval ging dat gelukkig sneller dan verwacht.''

Om het probleem te verhelpen, moest Enexis tijdelijk ook andere woningen in de wijk afsluiten van stroom. Die mensen hadden al sinds donderdagavond half 12 weer elektra, aldus een woordvoerder. De gemeente had geluidswagens ingezet om bewoners op de hoogte te stellen van de situatie.