AMSTERDAM - Het lichaam dat de politie donderdag in een natuurgebied in Wassenaar heeft gevonden, is inderdaad van de vermiste 13-jarige jongen Anass Aouragh.

Dat meldt de politie donderdagavond. De scholier werd sinds woensdagavond vermist. 

Donderdagochtend werd bekend dat in de bosstrook bij de Katwijkseweg in Wassenaar een lichaam was gevonden.

Wat er precies met Aouragh gebeurd is, is nog niet duidelijk. Het is volgens de politie nog niet mogelijk een misdrijf uit te sluiten. Daarom wordt nader onderzoek gedaan naar de omstandigheden waaronder de jongen is overleden. 

Bekijk beelden van de politieverklaring

De forensische dienst heeft de hele dag ter plaatse onderzoek gedaan. Het duurde lang voor de identiteit van het lichaam kon worden vastgesteld, omdat de politie in een wijde cirkel sporenonderzoek deed en stapje voor stapje dichterbij het stoffelijk overschot kwam.

Folders

Aouragh bracht woensdagavond folders rond op zijn fiets, maar keerde niet terug. Daarop werd een Amber Alert uitgegeven.

De fiets van Anass werd teruggevonden in het natuurgebied bij Wassenaar. Daarna begon de politie een grote zoekactie. Agenten gingen ook bij huizen in de buurt langs de deur in de hoop mensen te spreken die iets verdachts hebben gezien.

School

"Het tragisch overlijden van onze brugklasleerling Anass Aouragh heeft ons diep geraakt.'' Dat stelt het Adelbert College, de school van Aouragh in Wassenaar donderdagavond op de website. 

''Wij zijn heel verdrietig om de lege plek die hij in de klas en in de school achterlaat. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies'', zo staat op de website van de school.

Burgemeester

Burgemeester Jan Hoekema van Wassenaar reageert donderdagavond ontdaan op het bericht. ''Ik ben geschokt en ontdaan over het tragische nieuws en leef mee met de familie."