WANNEPERVEEN - De lichaamsdelen die eind januari in het buitengebied rond Wanneperveen (Overijssel) zijn gevonden, blijken van de vermiste Halil Erol. 

Dat meldde de politie donderdag.

Eerder al werden in de omgeving van Steenwijk in een zak zijn benen en armen gevonden. De 34-jarige Steenwijker verdween op 6 februari 2010. Een maand later werd zijn auto uitgebrand gevonden in het Groningse Haren.

Eind april 2011 meldde de politie nog dat alle aanknopingspunten in deze zaak uitgezocht waren.

DNA-materiaal bevestigde dat het om lichaamsdelen van de vermiste Steenwijker gaat. De politie heeft de zaak nu heropend. Een woordvoerder wilde niet kwijt wat er nu precies gevonden is. Het Openbaar Ministerie heeft al eerder 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de dader of daders.

Ex-vrouw

In het onderzoek naar de moord zijn eerder twee verdachten aangehouden, onder wie zijn ex-vrouw. Vlak voor zijn verdwijning was Erol nog bij haar op bezoek. De verdachten zaten een tijdje vast maar werden wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten. Dinsdag vraagt de politie in het programma Opsporing Verzocht aandacht voor de zaak.

Gemeenschap

De Turkse gemeenschap in Steenwijk waar Erol deel van uitmaakte, heeft weinig hoop meer dat de zaak wordt opgelost. Ook niet nu de zaak is heropend, zei een woordvoerder. Vlak na de vermissing werd bij het politiebureau geprotesteerd omdat de zaak volgens hen toen niet serieus werd genomen.