AMSTERDAM - De politie heeft tijdens een zoektocht naar de vermiste jongen in Wassenaar een lichaam in een natuurgebied gevonden.

Vermoedelijk gaat het om de vermiste 13-jarige Anass Aouragh.

Het lichaam is in de bosstrook bij de Katwijkseweg in Wassenaar gevonden. Dit perceel is door de politie afgezet met hekken.

Bij de bosrand is donderdagmiddag een lijkwagen weggereden. Dat gebeurde onder politiebegeleiding.

Geen duidelijkheid

De politie heeft tot dusver geen duidelijkheid gegeven over de identiteit van het gevonden lichaam en de doodsoorzaak.

De afzettingen met linten rond het gebied waar de politie urenlang onderzoek heeft gedaan, worden inmiddels weggehaald. Dat geldt ook voor de zwarte hekken die bij de bosrand stonden om de plaats delict af te schermen.

Onderzoek moet uitwijzen of het aangetroffen stoffelijk overschot inderdaad van Anass Aouragh is, meldt de politie.

Sporen

Het onderzoek duurde lang, omdat er in een wijde cirkel rondom het stoffelijk overschot werd gezocht naar sporen, legde een politiewoordvoerster uit. Stapje voor stapje kwamen de forensisch deskundigen dichter bij het lichaam.

De politie doet ook een buurtonderzoek. Agenten gaan bij huizen in de buurt langs de deur in de hoop mensen te spreken die iets verdachts hebben gezien.

School

De school van Aouragh, het Adelbert College, laat op zijn website weten dat alle lessen donderdagmiddag komen te vervallen.

"De onzekerheid op school is groot, en er is veel emotie'', zo stelt de schoolleiding. Hulpverleners van de GGD zijn donderdagmiddag op het Adelbert College aanwezig. Ook krijgen leerlingen de mogelijkheid met elkaar en met docenten te praten.

Minuut stilte

Voor elke wedstrijd bij voetbalclub rksv Blauw-Zwart in Wassenaar wordt zaterdag een minuut stilte in acht genomen om stil te staan bij met C4-speler Aouragh. Ook is er zaterdag iemand van slachtofferhulp aanwezig om het bestuur en de leden van de club bij te staan.

''We denken op deze wijze de juiste aandacht te geven aan dit verschrikkelijke voorval'', meldde de club donderdag in een verklaring.

Amber Alert

Woensdag werd er een Amber Alert voor de vermiste jongen uitgegeven. Dit werd donderdag ingetrokken.

Aouragh bracht op zijn fiets folders rond, maar keerde niet terug, meldde de politie. De fiets van Anass is teruggevonden in Wassenaar.

De politie heeft gezocht bij zijn vrienden en andere plekken waar hij zou kunnen zijn, maar daar is hij niet gevonden.

Bekijk beelden van de locatie:

Bekijk de locatie:


Grotere kaart weergeven