AMSTERDAM - In het stadhuis in Almelo heeft een 41-jarige man woensdagmiddag een 53-jarige ambtenaar van de Sociale Dienst met een hamer neergeslagen.

De politie Twente bevestigt aan NU.nl dat een medewerker van het stadhuis is mishandeld door een Almeloër. De ambtenaar is afgevoerd naar het ziekenhuis.

De politie is bezig met sporenonderzoek. Woensdagavond is besloten dat het stadhuis ook donderdagmorgen dicht blijft en telefonisch niet bereikbaar zal zijn.

De verdachte is opgepakt en zit vast, aldus de politie. Ook is de hamer waarmee hij heeft geslagen in beslag genomen.

Conflicten

De ambtenaar lag in een grote plas bloed voor de informatiebalie van het stadhuis. Over zijn toestand is nog niets bekend.

Binnen de gemeentelijke organisatie is geschokt gereageerd op de gebeurtenis. Voor de medewerkers is slachtofferhulp geregeld. Donderdagochtend is er een bijeenkomst op het stadhuis.

De aanleiding is nog niet bekend. Volgens Twentse Courant Tubantia is de aangehouden man een ontevreden bezoeker en zou hij vaak bemiddelen bij conflicten.

Afschuw

Burgemeester Jon Hermans van Almelo was bij een Twentse bijeenkomst in Den Haag, maar is onmiddellijk teruggekeerd naar Almelo.

Via Twitter uit zij haar afschuw over het incident: ''Zojuist een van onze medewerkers ernstig mishandeld in stadhuis. Ambtenaren moeten veilig hun werk kunnen doen. Blijf met je handen van ze af.''

Het is niet de eerste keer dat ambtenaren in Almelo met geweld te maken krijgen. In 2008 gijzelde een boze horecaondernemer een wethouder en vier ambtenaren. Deze man, die tot 9 jaar celstraf is veroordeeld, gaf de gemeente de schuld van zijn financiële problemen. Hij bedreigde zijn gijzelaars met een vuurwapen, maar er raakte niemand gewond.