TURNHOUT - De raadkamer van de rechtbank in Turnhout doet pas volgende week uitspraak over de uitlevering van de vijf jongeren die worden verdacht van de geruchtmakende mishandeling op 4 januari in Eindhoven.

''De voorzitter van de raadkamer heeft de zaken in beraad genomen en uitspraak gesteld op de zitting van 12 februari'', aldus een verklaring van de persrechter dinsdag.

Het vijftal meldde zich bij de Belgische politie nadat beelden van de mishandeling op Omroep Brabant en later op andere media en internet waren getoond. Er volgde een golf van verontwaardiging.

Advocaten van de verdachten zeggen dat ze in het dossier argumenten hebben gevonden om zich tegen de uitlevering te verzetten. Welke argumenten dat zijn, wilden ze dinsdag niet zeggen. ''We wachten de beslissing van de rechter af.''

Heksenjacht

Advocaat Freddy Mols van de minderjarige hoofdverdachte Brent L. reageerde dinsdag voor het eerst. Hij zegt dat zijn cliënt zwaar onder de indruk is van de commotie en de feiten.

Hij houdt zich beschikbaar en wil op een serene manier berecht worden, zegt de raadsman over de heksenjacht die ontstond na de publicatie van het filmpje van de mishandeling.

Drie betrokkenen meldden zich bij de politie in Eindhoven. Van hen zitten er nog twee vast. Zij worden verdacht van poging tot doodslag in vereniging.