DEN BOSCH - Pedoseksueel Sytze van der V. (65) heeft vrijdag in het Paleis van Justitie in Den Bosch een hartaanval gehad.

Van der V. zegt dat de hartaanval het resultaat is van jarenlange stress door ruzie met de reclassering en de gedoemde zoektocht naar een permanente woonplaats.

Na onderzoek door een GGD-arts is hij naar het ziekenhuis in Den Bosch gebracht waar hij afgelopen weekeinde met continue politiebewaking heeft gelegen. Tijdens ambulancevervoer maandag belde Van der V. met de pers.

De advocaat van Van der V. zegt dat zijn cliënt in het ziekenhuis is gedotterd. De raadsman wil niet speculeren over de oorzaak van de gezondheidsklachten. ''Hij zit in een hele vervelende, bijna onoplosbare situatie maar of dat met de klachten heeft te maken, durf ik niet te zeggen.''

Gezondheidsproblemen

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigt dat Sytze van der V. met gezondheidsproblemen is opgenomen maar hij gaat niet in op de exacte aard van de klachten.

Van der V. werd woensdagavond aangehouden omdat hij de aanwijzingen van de reclassering niet naleeft.

Hij was vrijdag in het gerechtsgebouw in Den Bosch voor het voorlopig oordeel van de rechter-commissaris over het uitzitten van het resterende deel van zijn voorwaardelijke straf (6 maanden). Aan het eind van de zitting werd hij kortademig en is er op verzoek van de rechter een arts gebeld.

Het gerechtshof in Den Bosch neemt op korte termijn een definitieve beslissing over de straf voor Van der V.

Van der V. erkende maandag dat hij met de toegewezen reclasseringsmedewerker weigert te praten.

Eindhoven

De Eindhovenaar werd veroordeeld tot 2 jaar en 3 maanden onvoorwaardelijke celstraf, voor misbruik van jongens uit Eindhoven. In september 2009 zat zijn onvoorwaardelijke straf erop en kwam hij uit de gevangenis. Omdat burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven hem een gebiedsverbod oplegde, leidt hij sindsdien een zwervend bestaan.

Van zijn voorwaardelijke straf zijn nu nog 6 maanden over. Als die straf erop zit hoeft hij zich niet meer te houden aan voorwaarden of aanwijzingen. Zijn advocaat meent dat Van der V. is gebaat bij toezicht, hulp en begeleiding.