AMSTERDAM - De zaak tegen de man die wordt verdacht van een dubbele moord in 2011 in het Groningse Baflo wordt vanaf donderdag inhoudelijk behandeld.

Voor de behandeling in de rechtbank in Groningen zijn drie dagen uitgetrokken, meldt het Openbaar Ministerie Noord-Nederland maandag.

De behandeling begint nu pas omdat eerst uitgebreid onderzoek is gedaan naar het medicijngebruik van de 27-jarige verdachte, Alasam S., en de mogelijke gevolgen die dat voor hem had.

De eis van de officier van justitie wordt volgende week maandag verwacht. Op de eerste dag worden onder meer de persoonlijke omstandigheden van de verdachte bekeken en slachtofferverklaringen voorgelezen. Vrijdag komen deskundigen aan het woord.

Motoragent

S., een uitgeprocedeerde asielzoeker uit Benin, schoot in april 2011 de 47-jarige motoragent Dick Haveman dood met diens eigen dienstwapen. Daarvoor had hij zijn eigen 29-jarige vriendin doodgeslagen met een brandblusser.

Dezelfde dag zou hij hebben geprobeerd twee buurtbewoners van 73 en 56 jaar te doden. Verder zou hij die dag een agente zwaar hebben verwond en drie agenten hebben bedreigd.