SPIJKENISSE - Letselschadeadvocaat Rob Vermeeren bekijkt 95 klachten over het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. 

Dat bleek vrijdag uit een gesprek tussen de advocaat, de verzekeraar en de raad van bestuur van het ziekenhuis. Het hospitaal sloot zijn afdeling cardiologie in november vanwege een ongewoon hoog aantal overleden patiënten in 2010.

Hartpatiënten Nederland, dat een meldpunt opende over het ziekenhuis, ontving in totaal 250 meldingen, waarvan 150 klachten over het Ruwaard. Die zijn doorgespeeld naar Vermeeren, maar blijken lang niet altijd bruikbaar.

''Waarom het uiteindelijke aantal lager is dan deze 150, is ons niet duidelijk'', aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. Volgens Hartpatiënten Nederland komt dat doordat nog niet alle indieners hun klacht formeel ondertekend hebben. Naar schatting zal de helft dat alsnog doen.

Verjaard

De 95 overgebleven klachten zijn echter lang niet altijd geschikt om een claim over in te dienen. Sommige klachten zijn verjaard (ouder dan 5 jaar), al eens eerder ingediend of anoniem. Een deel van de klachten gaat bovendien over de houding van de arts naar de patiënt toe.