SCHIPHOL - Tijdens een vlucht van Transavia vanuit Alicante in Spanje zijn zes mensen onwel geworden.

De vier passagiers en twee bemanningsleden voelden zich plotseling niet goed tijdens de landing op Schiphol. Brandweer en hulpdiensten waren snel ter plaatse, meldde de Koninklijke Marechaussee vrijdag.

Tijdens de landing in de nacht van donderdag op vrijdag hing achterin het toestel een penetrante geur. Eerst werd het cabinepersoneel niet lekker en toen het vliegtuig eenmaal geland was, meldden zich ook de passagiers met klachten. ''Crew en passagiers konden na een korte behandeling naar huis'', aldus een woordvoerder van de marechaussee.

Transavia kon vrijdagochtend nog niet zeggen waar de geur vandaan kwam. ''Dat wordt op dit moment onderzocht'', meldde een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij. In september viel een copiloot van Transavia tijdens een vlucht naar Kreta in slaap.

De maatschappij maakte deze week bekend dat tegen hem geen maatregelen worden genomen omdat 'sancties averechts werken'. Hoe het slaapincident heeft kunnen plaatsvinden, wordt nog wel onderzocht. Volgens de woordvoerster is er geen enkel verband tussen de twee incidenten.