AMSTERDAM - De Roemeense politie heeft maandag een vierde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de schilderijenroof uit de Kunsthal in Rotterdam. 

Het gaat om de assistent van de Roemeense modeontwerper Catalin Botezatu (foto). Dat meldt de Roemeense televisiezender Antena 3 maandagavond.

Eerder meldden Roemeense media al dat Botezatu twee uit de Kunsthal gestolen schilderijen aangeboden zou hebben gekregen. Hij zou ze hebben geweigerd toen hij zich realiseerde om wat voor werken het ging.

Galeriehouder

Botezatu en zijn assistent, Petre Condrat, zijn maandagavond verhoord over de schilderijenroof. Condrat zou degene zijn die de schilderijen aan Botezatu aanbood, samen met een galeriehouder. De modeontwerper ontkent tegenover de Roemeense media dat hij iets met de zaak te maken heeft.

Voor de kunstroof zaten sinds vorige week al drie andere Roemenen vast. Bij de megaroof in oktober werden schilderijen van kunstenaars als Picasso, Monet en Gaugain meegenomen. De waarde van de buit werd geschat op honderden miljoenen euro's.