Gladde wegen door sneeuwval

ZEIST - De wegen in het westen van het land zijn zaterdagmorgen glad als gevolg van sneeuwval. Het gaat om Zeeland, West-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland.

Er wordt gestrooid. De ANWB heeft tot dusverre geen meldingen gekregen over ongevallen op de snelwegen, zo liet een woordvoerder weten. De sneeuw trok zaterdagmiddag langzaam het land uit. ''Het is gunstig dat het zaterdagochtend is en daardoor rustig op de weg'', aldus de ANWB.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers in het hele land rekening te houden met gladheid door sneeuwval of bevriezing van natte weggedeelten.

Zondag begint het in het hele land definitief te dooien, meldde Weeronline zaterdag. Het blijft oppassen geblazen, want de dooi gaat gepaard met gladheid door sneeuw en vooral ijzel. 

Dooi 

In de kustprovincies zet zaterdagmiddag een eerste dooiaanval in. In het binnenland blijft het kwik dan steken rond of net onder het vriespunt.

Zondag begint het in het hele land definitief te dooien, meldde Weeronline zaterdag. Het wordt oppassen geblazen, want de dooi gaat gepaard met gladheid door sneeuw en vooral ijzel.

In de loop van zaterdagochtend is het in het westen licht gaan sneeuwen. ’s Middags volgt ook in het oosten wat lichte sneeuw.

Later op de dag kan de neerslag in het westen tijdelijk overgaan in regen en is er kans op ijzel. Zaterdagavond wordt het weer droog. De temperatuur blijft in de nacht van zaterdag op zondag aan zee iets boven nul, terwijl het in het oosten nog licht vriest.

Regen

Het weerbureau verwacht aan het einde van de nacht van zaterdag op zondag vanuit het westen een nieuwe storing met regen, die tot in de ochtend kans geeft op ijzel op de koude wegen. Later op zondagochtend regent het op veel plaatsen warm water en waait een zuidwestenwind.

Vanuit het westen wordt het zondagmiddag weer droog en dan loopt de temperatuur op tot een graad of 5. Daarmee is de winter uit het land verdrongen, aldus Weeronline. Van nieuw winterweer is voorlopig geen sprake.

Toch blijft er ook in de nacht van zondag op maandag kans op gladheid. Door vorst in de grond is er dan kans op opvriezing van natte weggedeelten.

Volg het actuele weerbericht 

Blijf op de hoogte van de acuele verkeersinformatie 

Lees meer over:
Tip de redactie