Man opgepakt voor liquidatie Staatsliedenbuurt

AMSTERDAM - Een 24-jarige man is donderdag aangehouden voor de schietpartij van eind vorige maand in Amsterdam West.

Dat bevestigt de politie Amsterdam vrijdag. 

Een arrestatieteam kreeg hem in het vizier in een auto, waarop een achtervolging ontstond.

De verdachte verloor de macht over het stuur op de Buyskade en botste tegen een lantaarnpaal. Hierna vluchtte hij het voertuig uit en sprong in het water. Hij wist naar de overkant te komen en klom daar op de kade. Aangezien hij geen gehoor gaf aan waarschuwingsschoten, vuurde de politie op zijn been. Daarop kon hij worden aangehouden.

De 24-jarige verdachte zit vast en in volledige beperkingen, waardoor hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Hij is een bekende van de politie en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie heeft inmiddels ook bij huiszoekingen in meerdere woningen in Amsterdam-West automatische vuurwapens, bijbehorende munitie en kogelwerende vesten aangetroffen.

Bekijk beelden van de arrestatie:

Kalasjnikovs

Bij de schietpartij eind vorige maand in Amsterdam kwamen de 21-jarige Saïd el Yazidi en de 28-jarige Youssef Lkhorf om.

De daders ontkwamen in twee auto's: een zwarte VW Golf en een zilvergrijze Audi. De inzittenden van de Audi hebben na de dubbele liquidatie met kalasjnikovs motoragenten beschoten, ook toen deze al op de grond lagen.

Er zijn inmiddels 180 getuigen gehoord. Gezien de hoeveelheid kogels die is verschoten, noemt de politie het een wonder dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen.

Lees meer over:
Tip de redactie