Vijf verdachten mishandeling Eindhoven zitten vast

EINDHOVEN - Op verzoek van de Nederlandse politie zijn in België de laatste vijf jongeren aangehouden die worden verdacht van een mishandeling in Eindhoven.

De jongeren zitten vast in afwachting van de beslissing van een onderzoeksrechter of ze mogen worden overgedragen aan Nederland.

Eerder vandaag hebben de vijf zich gemeld bij de Belgische politie. Dat meldde een woordvoerster van justitie in Turnhout donderdag. 

Tegen de vijf verdachten, tussen de 17 en 19 jaar oud, liep al een uitleveringsverzoek. Het gaat om vier Belgen en een persoon uit een ander land. Zij zouden samen met de drie die al vastzitten een 22-jarige man hebben gemolesteerd.

Wanneer vijf verdachten worden aangehouden en instemmen met hun overlevering naar Nederland, kunnen ze onmiddellijk worden overgedragen. Als ze dit weigeren, beslist de raadkamer over hun overlevering.

Procedurefouten

Het vijftal kan zich nog verzetten, mocht worden besloten dat ze aan Nederland kunnen worden overgedragen. De politie zou de jongeren naar huis hebben gestuurd, omdat het uitleveringsverzoek nog niet binnen is en de politie procedurefouten wil vermijden.

In totaal worden acht jongeren in verband gebracht met een groepsmishandeling. Ze zouden allemaal in Turnhout en omgeving wonen. Drie Nederlandse jongeren gaven zich eerder deze week al aan in Eindhoven.

Burgemeester

Vrijdag komt burgemeester van Turnhout Erwin Brentjens naar Eindhoven. Hij wil zijn medeleven betuigen aan zijn collega burgemeester Rob van Gijzel (PvdA).

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie