RIJSWIJK - Treinreizigers lijken het inmiddels beu te worden dat er minder treinen rijden. De Nederlandse Spoorwegen zette de afgelopen dagen vanwege de kou minder treinen in. 

Reizigersvereniging Rover zegt dat de aangepaste dienstregeling begint te ontsporen en meldt klachten te krijgen van reizigers die wegens overvolle treinen achterblijven op het perron of in de trein niet lekker zijn geworden.

De organisatie wil dat NS met spoed langere treinen inzet en wil weten hoe lang het nog duurt voordat het spoor echt “winterklaar’’ is. De Maatschappij Voor Beter OV wil compensatie voor de reizigers.

De NS zegt te rijden met de aangepaste dienstregeling om problemen die aan treinen, wissels en bovenleidingen ontstaan op te kunnen lossen. Op een normale werkdag rijden er ongeveer 5200 NS-treinen. In een aangepaste dienstregeling zijn dat er ongeveer 20 procent minder.

Steun

Farshad Bashir van de SP gaat in de Tweede Kamer opnieuw pleiten voor het sneller stoppen van de aangepaste dienstregeling. ''Reizigers worden geconfronteerd met langere reistijden en overvolle treinen en niemand weet nog precies waarom'', aldus Bashir.

Een motie met dezelfde strekking van zijn hand haalde het vorige maand niet in de Kamer, maar hij hoopt ''na dagen van spoorellende'' nu wel voldoende steun te krijgen van andere partijen.