'Recht niet in eigen hand nemen in zaak Eindhoven'

EINDHOVEN - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag na de geruchtmakende mishandeling in Eindhoven een oproep gedaan het recht niet in eigen hand te nemen. 

''De beslissing over de schuldvraag is voorbehouden aan de rechter'', zo stelt de hoofdofficier van justitie van het arrondissementsparket Oost-Brabant woensdag op de website van het OM.

''De verontwaardiging in de media en op internet over dit ernstige strafbare feit is begrijpelijk, maar het mag niet betekenen dat de normale rechtsgang hierdoor verstoord wordt. Het is niet de bedoeling dat burgers het recht in eigen hand nemen.''

Heksenjacht

Naar aanleiding van beelden (let op, beelden kunnen als schokkend worden ervaren) van de mishandeling ontstond op internet een heksenjacht op de betrokkenen.

Namen van verdachten, hun foto's en bedreigingen gaan veelvuldig rond. Drie van de acht verdachten hebben zich inmiddels gemeld bij de politie en zijn aangehouden.

De hoofdofficier zegt dat het OM, de politie en de gemeente Eindhoven de zaak hoog opnemen en dat justitie binnen de wettelijke grenzen alles in het werk stelt om de andere verdachten zo snel mogelijk aan te houden.

Tip de redactie