Vier verdachten grensrechterzaak langer vast

AMSTERDAM - Drie minderjarige voetballers en een vader die justitie ervan verdenkt betrokken te zijn geweest bij de fatale mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen begin december, blijven vastzitten.

De raadkamer van de rechtbank in Lelystad verlengde hun voorarrest met 30 dagen, zo maakte de rechtbank woensdag bekend.

Het gaat om de verdachten die als laatsten zijn opgepakt en van wie het voorarrest in december werd verlengd.

Het zijn twee jongens van 16, een van 17 en een man van 50 jaar oud. In totaal zitten nog zeven verdachten vast in de zaak. Drie verdachten kregen vorige week al te horen dat ze nog zeker een maand achter de tralies blijven. Een achtste verdachte kwam eerder op vrije voeten.

Nieuwenhuizen (41) was grensrechter bij Buitenboys, de club in Almere waartegen het betrokken elftal van Nieuw-Sloten op 3 december speelde. Hij werd na afloop van de wedstrijd mishandeld en overleed een dag later.

Maart

In maart zal een eerste voorbereidende zitting plaatsvinden; de inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op 30 mei. De onderzoeksrechter moet nog een groot aantal getuigen nader horen.

De rechtbank is nog in afwachting van een rapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) over de precieze doodsoorzaak. In eerdere, summiere berichten van het NFI is volgens de rechtbank al wel gemeld dat de man is overleden aan de gevolgen van schoppen tegen zijn nek en hoofd.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie