Bolletjesslikker in trein aangehouden

DEN HAAG - In een internationale trein tussen Arnhem en Utrecht heeft de marechaussee een 32-jarige bolletjesslikker aangehouden. Dat meldde de marechaussee woensdag.

Een treinreiziger wees de man aan als eigenaar van onbeheerde bagage.Tijdens een controle die daarop volgde toonde hij een Grieks paspoort waaruit bleek dat hij de dag ervoor met het vliegtuig vanuit de Dominicaanse republiek was gereisd.

Op welk vliegveld de man precies was geland is nog niet duidelijk. "Het is aannemelijk dat hij naar Duitsland is gevlogen, want daar kwam de trein vandaan. We zijn het aan het uitzoeken", meldt een woordvoerder van de marechaussee.

De marechaussee vermoedde dat de man bolletjes had geslikt en hield hem aan. De man werd overgebracht naar het cellencomplex op Schiphol waar hij verklaarde dat hij bolletjes met cocaïne had geslikt. De man had ten minste 74 bolletjes in zijn lichaam.

Volgens de marechaussee is het ''vrij uniek'' dat tijdens een treincontrole bolletjesslikkers worden aangetroffen. Meestal reizen bolletjesslikkers met het vliegtuig, aldus een woordvoerder.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie