Kapotte spoorbrug bij Gouda hindert treinverkeer

GOUDA - Duizenden treinreizigers tussen Den Haag en Utrecht en Rotterdam en Utrecht hebben woensdag in de ochtendspits in beide richtingen veel last gehad van een kapotte spoorbrug bij Gouda.

Door de problemen konden er ruim een uur geen treinen rijden op dit drukke traject.

De brug over de Gouwe stond open en ging niet meer dicht. Oorzaak was een technisch mankement. De storing had volgens een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail niets te maken met het winterweer.

Door het probleem reden er aan het begin van de ochtendspits eerst minder treinen vanuit het westen naar Utrecht en andersom. Maar al snel was er helemaal geen treinverkeer meer mogelijk op dit traject.

Schiphol

Treinreizigers vanuit Rotterdam en Den Haag naar Utrecht kregen het advies via Schiphol te reizen. Ze liepen een vertraging van een half uur tot drie kwartier op, aldus de Nederlandse Spoorwegen.

Nadat monteurs de brug hadden gerepareerd, kwam het treinverkeer weer geleidelijk op gang.

Kapotte bovenleiding

Ook elders in het land waren er een paar problemen op het spoor. Zo reden er tussen Tilburg en Boxtel (Eindhoven-Tilburg) geen treinen door een kapotte bovenleiding. Tussen Zwolle en Lelystad reden minder treinen door een wisselstoring.

In het hele land rijden woensdag al minder treinen vanwege het winterweer.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie