Metro's Rotterdam rijden weer

ROTTERDAM - De metro's in Rotterdam rijden weer volgens schema.

Het metroverkeer kwam er maandag deels stil te liggen nadat er bij metrostation Kralingse Zoom betonbrokken zo groot als een stoeptegel op het spoor waren gevallen.

Het beton bleek afkomstig van bouwplaten die tegen een in aanbouw zijnde parkeergarage over het spoor bij het metrostation zijn gemonteerd.

Aanvankelijk werd verwacht dat Kralingse Zoom woensdag tot en met de ochtendspits dicht zou blijven. Maar de aannemer en de RET hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ''keihard'' gewerkt om ervoor te zorgen dat de metro's 's ochtends vroeg weer konden rijden. ''We zijn ontzettend blij dat we onze reizigers weer kunnen vervoeren'', zei de woordvoerster.

Onregelmatig

De metro's reden woensdagochtend vroeg eerst nog onregelmatig. De metrostellen die sinds de stremming op diverse stations en in tunnels stil stonden, moesten eerst worden opgehaald. Inmiddels rijden alle metrolijnen weer de volledige route en volgens de dienstregeling, zegt de RET.

Op station Kralingse Zoom is een stalen constructie gebouwd als noodvoorziening om bij herhaling brokstukken op te vangen, zodat die niet op het spoor of een metro vallen.

De brokstukken waren naar beneden gevallen doordat er door de vorst vocht achter de platen terecht was gekomen.

Lees meer over:
Tip de redactie