Ex-verdachte Haren krijgt schadevergoeding

GRONINGEN - Een voormalige verdachte van de Facebook-rellen in Haren krijgt een schadevergoeding van 210 euro omdat hij onterecht heeft vastgezeten. 

Dat heeft de rechtbank in Groningen dinsdag bepaald.

De man werd tijdens de rellen in september aangehouden voor openlijke geweldpleging en zat vervolgens 3 dagen vast. De rechtbank sprak hem in januari vrij.

De rechter bepaalde dinsdag dat de man een standaardvergoeding krijgt van 105 euro per nacht.

Littekentje 

De advocaat van de man, Ubo van Ophoven, gaat nog een klacht indienen bij de politie omdat zijn cliënt met ''zeer veel geweld” in de boeien zou zijn geslagen en hierbij gewond raakte.

De advocaat wil de politie bovendien aansprakelijk stellen voor geleden schade, zoals gescheurde kleding en een blijvend littekentje op het hoofd van zijn cliënt. Het is volgens Van Ophoven de eerste keer dat een vrijgesproken verdachte van de Harener rellen een schadevergoeding krijgt.

De rellen ontstonden nadat duizenden jongeren zich in Haren hadden verzameld om de verjaardag te 'vieren' een tiener van wie een uitnodiging voor een privéfeestje per ongeluk naar tienduizenden gebruikers van Facebook was gegaan.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie