Eis 16 jaar voor doden zoons in Terwolde

ZUTPHEN - Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt , gaat Debby R. voor 16 jaar de cel in.

De vrouw wordt er van verdacht haar twee zoontjes, de 10-jarige Joey en 7-jarige Jayden, op 16 januari vorig jaar in Terwolde te hebben gedood.

Bij de rechtbank in Zutphen zei de vrouw dinsdag weinig herinneringen aan die dag te hebben. ''Het is heel eng om te horen wat er allemaal is gebeurd, zonder dat ik er veel van weet''.

Jayden overleed aan een overdosis pillen. Bij Joey is de precieze doodsoorzaak niet vast te stellen, omdat hij ook een hartspierontsteking had.

De vrouw ontkent de pillen zelf aan haar kinderen te hebben gegeven. ''Nadat ik de hond had uitgelaten en thuis kwam, zag ik dat de oudste met medicijnen bezig was. In plaats van iets te doen, kreeg ik een black-out’’, verklaarde de 42-jarige R.

Hoewel ze het initiatief bij de jongens neerlegt, had ze in haar omgeving al vaker laten weten niet meer te willen leven. De vrouw deed in 2011 een zelfmoordpoging. ''Ik wist niet waar ik moest beginnen om alle problemen op te lossen’’. Ze lag in scheiding, was arbeidsongeschikt en had veel schulden.

Lees meer over:
Tip de redactie