'Omstreden arts Reijnen opereerde in Duitsland'

HEILBRONN - De omstreden Nederlandse chirurg Nick Reijnen heeft operaties uitgevoerd in het ziekenhuis in het Duitse Brackenheim. 

Dat heeft een woordvoerder van ziekenhuis maandagavond bekendgemaakt, schrijft de krant Heilbronner Stimme.

Om welke ingrepen het precies gaat, wordt nog onderzocht. Het ziekenhuis heeft geen aanwijzingen dat patiënten schade hebben ondervonden van de ingrepen van Reijnen.

De raad van toezicht van het ziekenhuis zou er volgens de krant voor pleiten om tot het jaar 2008 terug te kijken, om zo mogelijk nog meer ingrepen te ontdekken.

De raad zou geen kennis hebben gehad van de activiteiten van Reijnen of Jansen Steur.

Jansen Steur

Het ziekenhuis in Brackenheim maakt deel uit van dezelfde organisatie als de kliniek in Heilbronn, waar de eveneens omstreden Nederlandse chirurg Ernst Jansen Steur werkte. De ziekenhuizen geven voorlopig geen antwoord meer op vragen van de pers.

Eerder meldde het Hohenlohe Krankenhaus in Öhringen dat Reijnen daar geen zelfstandige operaties heeft uitgevoerd.

Hij opereerde als assistent-arts uitsluitend onder begeleiding van zijn collega's. Reijnen heeft volgens het ziekenhuis contact gehad met enkele honderden patiënten. Ook bij deze kliniek werkt de arts niet meer.

Emmen

Nick Reijnen werkte in het Scheper Ziekenhuis in Emmen, waar zeker vijf mensen een door hem uitgevoerde maagoperatie niet overleefden.

Jansen Steur staat terecht omdat hij bewust veel foute diagnoses zou hebben gesteld. Het OM verdenkt hem van in totaal 21 strafbare feiten, gepleegd tussen 1996 en 2003.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie