Hoger beroep pedovereniging Martijn dient in maart

LEEUWARDEN - Het hoger beroep dat pedofielenvereniging Martijn aanspande tegen het besluit van de rechter om de club te verbieden, dient op 7 maart. 

Het gaat om een openbare zitting. Dat heeft een woordvoerster van het gerechtshof in Leeuwarden dinsdag laten weten.

De rechter oordeelde vorig jaar dat wat de vereniging zegt en uitdraagt over seks tussen volwassenen en kinderen in strijd is met de algemeen aanvaarde normen en waarden die in ons land gelden.

Voor de leden streeft Martijn seksueel contact met kinderen na en dat druist volgens de rechtbank in tegen de rechtsorde.

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht eerst of het de vereniging strafrechtelijk kon aanpakken. Individuele leden werden wel vervolgd en gestraft, maar de vereniging werd strafrechtelijk niet verboden. Daarom begon justitie de civiele zaak. Na de uitspraak begon een vereffenaar direct met het ontbinden van de club. Nog dezelfde dag werd de website van de vereniging uit de lucht gehaald.

Celstraf

Martijn bestond sinds 1982 en deed geregeld stof opwaaien. Meerdere oud-bestuursleden werden veroordeeld, onder meer vanwege het bezit van kinderporno. Oud-voorzitter Ad van de Berg zit momenteel daarvoor een celstraf uit.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie