Koningin bezoekt hoofdkantoor Shell in Brunei

BANDAR SERI BEGAWAN - Koningin Beatrix vliegt dinsdag - op de tweede dag van haar staatsbezoek aan het sultanaat Brunei Darussalam - per helikopter naar het plaatsje Seria voor een bezoek aan het hoofdkantoor van Brunei Shell Petroleum.

Het olie- en gasbedrijf is, zoals de koningin het maandagavond zei bij het staatsbanket, ''al meer dan 80 jaar een belangrijke partner van de overheid van Brunei''. En de samenwerking is niet langer beperkt tot de productie van olie en gas. Zo helpt het bedrijf met gezondheidszorg en het zoeken naar andere inkomstenbronnen voor het sultanaat.

Bij het bezoek aan Shell wordt daarom ook aandacht besteed aan het natuur- en conservatieproject 'Hart van Borneo'. Samen met het Wereld Natuur Fonds en de buurlanden Indonesië en Maleisië strijdt Brunei voor behoud van het tropisch regenwoud. Dat beslaat nog 70 procent van Brunei zelf, maar is in de buurlanden voor een belangrijk deel verdwenen. De koningin krijgt onder meer uitleg over de rol van Shell daarbij en hoort van de Bruneise minister voor Industrie en Grondstoffen over de inspanningen van de overheid.

De koningin heeft dinsdag ook een ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap in Brunei en biedt in de avond aan sultan Hassanal Bolkiah als afsluiting van het staatsbezoek een concert aan van het rietkwintet Calefax.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie