Metrolijn Rotterdam blijft dicht door gevallen beton

ROTTERDAM - Metrostation Kralingse Zoom in Rotterdam blijft voorlopig dicht door gevallen beton. Tot dinsdagavond is er geen metroverkeer op die lijn mogelijk en wellicht ook woensdagochtend nog niet.

Dat zei een woordvoerster van de Veiligheidsregio Rotterdam dinsdag.

Het metroverkeer in Rotterdam kwam maandag deels stil te liggen toen er bij station Kralingse Zoom betonbrokken op het spoor vielen. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet duidelijk.

Het beton is afkomstig van bouwwerkzaamheden in een parkeergarage bij het metrostation. Er zijn geen gewonden gevallen. Dat heeft een woordvoerster van de Veiligheidsregio Rotterdam gemeld.

Vervoersbedrijf RET adviseert reizigers in Rotterdam om dinsdag de metro te mijden. Er rijden pendelbussen. Door het wegvallen van het drukke metrostation Kralingse Zoom is het dinsdagochtend wel wat chaotischer in het openbaar vervoer in Rotterdam, maar de situatie is volgens een woordvoerster van RET goed te overzien.

Volgens de woordvoerster is Kralingse Zoom een van de drukste Rotterdamse metrostations en heeft een onderbreking van dit traject een enorme impact.

Hoe het beton heeft kunnen loslaten, is niet duidelijk.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie