Pedofiel moet van rechter weg uit huurwoning

HAARLEM - Edwin V., meermalen veroordeeld voor ontucht met kinderen, moet van de kantonrechter binnen 7 dagen zijn huurwoning in Haarlem ontruimen. 

De kantonrechter in Haarlem besliste dit maandag in het kort geding dat verhuurder Elan Wonen tegen de man had aangespannen. V. veroorzaakt zo veel overlast voor omwonenden, dat het woongenot van deze mensen volgens de kantonrechter wordt aangetast. 

De kantonrechter vindt dat vast is komen te staan dat V. zich agressief en intimiderend gedroeg tegenover medebewoners van zijn straat.

Honkbalknuppel

Zo sloeg hij een medebewoner met een honkbalknuppel. De rechter vindt dat de man ook buurtbewoners intimideerde toen daar minderjarige kinderen bij waren. Hij zou dit zonder enige aanleiding hebben gedaan.

Kinderen

Volgens de kantonrechter houdt V. te weinig rekening met hoe er naar hem wordt gekeken nadat bekend werd dat hij was veroordeeld voor zedenmisdrijven. Ouders laten hun kinderen niet buiten spelen uit angst voor de man. V. was op advies van de woningcorporatie weinig in het huis, maar hij wilde het niet kwijt.

Hij vindt dat de confrontaties niet aan hem te wijten zijn. Ook verwijt hij Elan Wonen dat die voortdurend ruchtbaarheid geeft aan zijn veroordeling voor ontucht met een vijfjarig meisje. Het hoger beroep in deze strafzaak loopt nog.

Lees meer over:
Tip de redactie