Hoofdmacht militairen op weg naar Turkije

EINDHOVEN - Met ruim anderhalf uur vertraging zijn ongeveer 250 militairen maandagochtend vanaf vliegbasis Eindhoven vertrokken naar Turkije.

De militairen doen mee aan de Nederlandse Patriot-missie. Ze gaan de Turkse stad Adana beschermen tegen aanvallen met ballistische raketten uit Syrië.

In alle vroegte verzamelden de militairen en hun familie en vrienden zich op de vliegbasis. Maar het vertrek dat stond gepland om 9.00 uur werd uitgesteld omdat hun toestel op Schiphol vertraging opliep.

Behalve door familie en vrienden werden de militairen uitgezwaaid door commandant der landstrijdkrachten Mart de Kruif. Hij wenste de militairen heel veel succes en krijgsmansgeluk. De thuisblijvers wenste hij veel sterkte en wijsheid.

Geweld voorkomen

Op verzoek van de NAVO sturen Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten de luchtverdedigingsraketten naar Turkije. Door militair de tanden te laten zien, denkt de NAVO meer geweld te kunnen voorkomen.

Maximaal 360 Nederlandse militairen worden gevestigd op een Amerikaanse basis in Turkije. Het materieel en ongeveer 30 kwartiermakers vertrokken eerder naar Turkije. De eenheid is naar verwachting op 26 januari operationeel.

De Nederlandse missie gaat maximaal een jaar duren.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie