Leerlingen straks de Rotterdamse haven in

ROTTERDAM - Meer dan 6000 basisscholieren uit de Maasstad krijgen vanaf 2015 op de Rotterdamse haven gerichte lessen en excursies om ze te interesseren voor het werk daar.

Dat is nodig omdat komende jaren duizenden vacatures in de haven vrijkomen. Er ontstaat vooral een grote vraag naar technisch geschoold personeel.

Dat maken de gemeente Rotterdam en Deltalinqs, de belangenvereniging voor havenbedrijven, maandag bekend. Het gaat om leerlingen in de groepen 6, 7 en 8. De eerste 1000 leerlingen bezoeken dit jaar al de haven.

Het werk in de haven is onder jongeren niet populair. Het wordt vaak gezien als vies en zwaar werk. Bovendien zou het slecht betalen. Om die reden willen jongeren vaak niet in de haven werken. De praktijk vandaag de dag is echter anders. Juist deze sector vraagt om nieuw en vaak technisch personeel.

Toekomst

''De vraag naar goed opgeleid technisch personeel in het havengebied neemt de komende jaren alleen maar toe. De basisscholieren zijn de werknemers van de toekomst. Daarom is het van belang dat zij kennismaken met de haven'', aldus voorzitter Wim van Sluis van Deltalinqs.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie