HILVERSUM - Het KRO-programma Brandpunt zendt zondag een interview uit met topman Michael O'Leary van vliegtuigmaatschappij Ryanair. 

Die beschuldigde de KRO ervan geen wederhoor te hebben toegepast naar aanleiding van een tweedelige uitzending van KRO Reporter over een angstcultuur bij Ryanair.

Vier piloten meldden bij Reporter anoniem dat vliegtuigen van Ryanair onvoldoende brandstof zouden tanken. Dat zou zijn gebeurd onder druk van het bedrijf.

O'Leary noemde dit woensdag op een persconferentie in Maastricht een leugen. Hij kondigde juridische stappen aan tegen de KRO omdat er geen wederhoor zou zijn toegepast. 

De KRO ontkent dit. "Brandpunt Reporter heeft - vanaf 2 weken voor de eerste uitzending van 28 december - interviewverzoeken ingediend bij Ryanair. Die werden niet gehonoreerd", liet de omroep donderdag weten.

Kockelmann

Ook na de uitzendingen is aan de Ierse prijsvechter gevraagd om te reageren. Daar is nu gehoor aan gegeven. Interviewer Sven Kockelmann sprak met O'Leary.

Volgens de KRO is nog onduidelijk of en hoe Ryanair de omroep juridisch gaat aanpakken. "Vooralsnog is van concrete stappen geen sprake. De KRO ziet een eventuele gang naar de rechter met vertrouwen tegemoet."