HELLENDOORN - Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verricht woensdag sectie op het lichaam van een 70-jarige vrouw uit Hellendoorn, die maandagochtend dood in haar woning werd gevonden.

Hoe zij om het leven kwam, was dinsdag nog niet duidelijk, maar wel is een 48-jarige Hellendoorner aangehouden als verdachte van moord of doodslag.

De politie weet volgens een woordvoerster nog niet voor 100 procent zeker of de dode vrouw de bewoonster was van het huis aan De Bloeven, waar ze werd gevonden.

Als zij dat wel is, woonde ze in dat huis samen met de 48-jarige verdachte. De twee onderhielden een moeder-zoonrelatie in het kader van een project voor begeleid wonen.

Juwelier

De 48-jarige man gooide waarschijnlijk eerder in de nacht de ruiten in bij een juwelier in Hellendoorn en griste daar sieraden uit de etalage.

Later kreeg de politie een melding over herrie voor het huis aan De Bloeven. In het huis vond de politie de dode vrouw, waarna de man werd aangehouden. Hij moet donderdag voor de onderzoeksrechter in Almelo verschijnen.

Ondersteuning

De politie kwam begin januari al een keer aan de deur bij de 48-jarige man ter ondersteuning van hulpverleners, zegt de woordvoerster.

De bewoners stonden onder toezicht van de Regionale Instelling Begeleid Wonen Overijssel (RIBW). Deze instelling wil niets over de gebeurtenis zeggen zolang het politieonderzoek nog gaande is.

De politie is nog bezig met sporenonderzoek in Hellendoorn en met het horen van getuigen. Voor zover bekend zorgde de verdachte niet eerder voor overlast in de buurt.