ROTTERDAM - Een woning aan de Kleiweg in Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag door een uitslaande brand volledig verwoest.

Getuigen hebben een explosie gehoord en zagen daarna de vlammen uit de ramen komen. Dat heeft de politie gemeld. Een man is met brandwonden naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens een woordvoerder van de politie lag de weg door de ontploffing bezaaid met glas. Een zonnestudio die onder de woning is gevestigd, heeft ook flinke schade opgelopen.

De politie trof niemand aan in de woning, maar vond wel een bloedspoor in de gang. Getuigen hadden een gewonde man zien wegrennen uit de woning. Na een uitgebreide zoektocht in de omgeving vonden agenten een man met ernstige brandwonden op een bankje. Vermoedelijk is hij de bewoner van de woning. De man is aangehouden en direct naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek

De politie zoekt uit wat zich precies heeft afgespeeld in de woning. Door de ernst van zijn brandwonden kon de politie de man niet uitgebreid ondervragen.

Het is niet uitgesloten dat er nog iemand in de woning aanwezig was ten tijde van de brand. Het pand is momenteel afgesloten omdat er een te hoog gehalte CO2 in de woning aanwezig is, aldus de woordvoerder.

Heeft u foto's van dit nieuws? Zet ze hier op NUfoto