AMSTERDAM - Bij een brand in een woning in Maastricht zijn zondagnacht twee jongens van 3 en 5 jaar oud omgekomen.

Dat meldt een woordvoerder van de brandweer. Rond 01.45 uur brak het vuur uit in de tussenwoning aan de Aalmoezenier Roumenstraat. Op het moment van de brand waren de twee kinderen met hun moeder aanwezig.

De vrouw wist te ontkomen en kon zich op tijd in veiligheid brengen. Ze is met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

De twee kinderen kwamen om het leven. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. Om 4.00 uur moest de brandweer nog eens terugkeren omdat het vuur weer was opgelaaid. Vooralsnog is de moeder geen verdachte in deze zaak, aldus een woordvoerster van de politie. Het forensisch onderzoek moet ook hierin meer duidelijkheid brengen.

Onderzoek

Buurtbewoners meldden dat de moeder eerder op de dag kaarsen zou hebben gebrand en dramatische muziek zou hebben gedraaid, bevestigt de woordvoerder.

Al deze meldingen worden meegenomen in het onderzoek dat de politie maandagochtend start, laat de zegman weten.

De brandweer heeft de bewoners van twee omliggende huizen geëvacueerd. Zij konden 's nachts alweer terugkeren. Voor de buurtbewoners is slachtofferhulp ingeschakeld.

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht liet via zijn woordvoerder weten zeer mee te leven. Op basisschool De Sprong voor speciaal onderwijs, waar het 5-jarige jongetje heen ging, is geschrokken gereageerd op het nieuws, zei een medewerkster.

Bekijk beelden van de brand: