AMSTERDAM - De politie heeft nog meer wapens gevonden die waarschijnlijk zijn gebruikt bij de dubbele moord eind december in Amsterdam.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vonden duikers in een sloot bij sportpark De Eendracht een tweede kalasjnikov en een doorgeladen pistool.

Ze lagen in de buurt van de plaats waar de politie vrijdagmiddag ook al een kalasjnikov vond, laat een woordvoerder van de politie weten.

De vondst van de wapens is het resultaat van een uitgebreid onderzoek in de omgeving van de plaats waar eerder al de vluchtauto van de schutters werd gevonden.

Onder vuur

Bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt werden de inzittenden van een zwarte Range Rover met automatische wapens onder vuur genomen vanuit een zilverkleurige Audi.

Een 21-jarige Amsterdammer overleed direct. Zijn 28-jarige passagier werd zwaargewond gevonden en stierf later in het ziekenhuis.

Na de schietpartij sloegen de schutters op de vlucht. Tijdens een wilde achtervolging door Amsterdam schoten ze op twee motoragenten. Die raakten niet gewond.

Het motief achter de dubbele moord is nog niet duidelijk. De politie heeft ongeveer 80 rechercheurs op de zaak gezet. De schietpartij leidde tot angst in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.