ARNHEM - De 55-jarige ziekenhuispastor Frank J. uit Ubbergen die wordt verdacht van moord of doodslag op zijn 56-jarige levenspartner en tevens dominee Dick Piersma, doodde zijn echtgenoot met een bijl.

Dat zegt het Openbaar Ministerie (OM), dat deze beschuldiging vrijdag uitsprak tijdens een eerste zitting tegen de ziekenhuispastor.

Dominee Piersma werd door de politie op 29 september gevonden in de echtelijke woning met hoofdletsel en in een plas bloed.

De verdachte had zelf de politie gebeld. De 55-jarige verdachte zit vast in een psychiatrisch gevangeniscentrum en is inmiddels onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC).

Onderzoek

Het politieonderzoek in de zaak is klaar. Er wordt nog gewacht op onderzoeksresultaten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) over sporen op de steel van de gebruikte bijl en over bloedspetters op het T-shirt van de verdachte en op het plafond boven hun bed.

Ook moet het PBC nog een rapport schrijven over de geestestoestand van de man. De zaak is vrijdag aangehouden en gaat verder op 29 maart.