EMMEN - Een mysterieuze autokrasser in Emmen heeft de afgelopen maanden al zeker 350 auto's vernield.

De politie heeft nog geen idee waar ze de dader moet zoeken, zo meldde een woordvoerder donderdag. De totale schade bedraagt tussen de 3,5 en 4 ton, schat de politie.

De autokrasser slaat vaak 's nachts toe. ''Maar in golven. Dan gebeurt er een tijdje niks, dan is het weer raak en zijn 20 of 30 auto's beschadigd en stromen de aangiftes binnen.'' De politie vermoedt dat het het werk van een en dezelfde persoon is. De krasser loopt met een scherp voorwerp langs geparkeerde auto's en beschadigt die aan beide zijden over de hele lengte.

De krasser is vooral actief in de wijk Angelslo, maar heeft zijn werkgebied inmiddels verruimd naar andere buurten als Bargeres en Emmermeer. Sommige autobezitters zijn al meerdere keren de klos geweest en hebben duizenden euro's schade, aldus de woordvoerder.

De politie heeft wel extra gesurveilleerd, maar dat is over een lange periode niet vol te houden, zegt hij. Ook is aan taxichauffeurs en krantenbezorgers gevraagd alert te zijn, maar tot dusverre zonder resultaat. ''Het is hopen op een heterdaadje'', aldus de politie.