AMSTERDAM - De 17-jarige Rishi Chandrikasing, die in november op het Haagse station Hollands Spoor werd neergeschoten door een agent, is het slachtoffer geworden van een wraakactie.

Dat melden bronnen rondom de familie van Rishi, schrijft Trouw donderdag.

Rishi zou ruzie hebben gehad met de man die bij de politie meldde dat de 17-jarige jongen hem met een vuurwapen had bedreigd.

De man zou volgens Trouw in zijn melding een goed signalement hebben doorgegeven van Rishi. Na zijn actie zou de man zijn ondergedoken uit angst voor wraak van de vrienden van de 17-jarige jongen.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft ''geen enkele indicatie'' dat  Rishi  is doodgeschoten als gevolg van een wraakactie. Justitie zegt verder nog dat degene die bij de politie meldde dat Rishi met een vuurwapen zou lopen, geen bekende van hem was.

Aangifte

De nabestaanden van Rishi deden anderhalve week geleden aangifte tegen de man die de melding deed. Ook tegen de agent die het dodelijke schot loste deden ze aangifte. Zij beschuldigen de agent van moord.

Daarnaast is ook tegen gemeente en politie aangifte gedaan omdat er onjuiste informatie naar de media is gelekt over Rishi.

Het onderzoek naar de dood van Rishi is nog in volle gang. Meerdere getuigen van het incident hebben zich bij de politie gemeld.